Portal Restaurant

Svensk gastronomi

Sankt Eriksplan 1 är klassisk krogmark. I mer än 60 år har stockholmarna kommit hit för att äta, dricka och umgås. Sedan 2016 står det Portal på de stora fönstren. Här bjuder krögaren Klas Lindberg till bords i en restaurang där fokus ligger på tydliga smaker, fina svenska råvaror och dryck som lyfter helheten.

Idag driver Lindberg en av Stockholms mest omtalade restauranger. I gemytlig atmosfär skapar han tillsammans med sina medarbetare gastronomiska upplevelser där varje råvara tillåts ta sin plats.

Uppdrag

Marknadsstrateg

OS-guld och Årets kock 2012

”När jag vann Årets Kock och blev Svensk mästare i proffessionell matlagning, så förändrades livet. Dörrar öppnades och jag träffade många häftiga personer. Jag reste runt Sverige och världen och lagade middag. Jag behövde en rätt som representerade olika delar av Sverige. Djupa rika smaker, salt löjrom, skummet med det brynta smöret, dillkokt potatis. Det är resultatet av vår erkända Love Stew.”

I början av 80-talet växte en pojk upp i Åseda, några mil utanför Växjö. Och det är väl inget särskilt med det. Förutom att det var starten på en lång kedja av händelser som lett till att du inom kort kommer att kunna lägga ifrån dig besticken, luta dig tillbaka och känna att du valde precis rätt restaurang för kvällen.